Klacht/advies Mijn Nysa

Informatiebijeenkomst Meldcode – bij GOB VIP

Datum: 12 januari 2019, 10:00 - 12:00 uur

Bij GOB VIP in Limburg verzorgen wij op zaterdag 12 januari de informatiebijeenkomst over de Verbeterde Meldcode Kindermishandeling.

Als gastouder hoor en zie je veel rondom de kinderen die je opvangt. Je bent nauw betrokken bij hun opvoeding en het gezinsleven. Je ziet de ouders en/of andere verzorgers wekelijks. Jij hebt voor dit mooie beroep gekozen omdat je van kinderen houdt en je ze goed wil laten ontwikkelen en groeien. Wat als je ineens een onderbuik gevoel krijgt of dat je zorgelijke signalen opvangt?

Je kent het wel, opvallend gedrag, anders dan anders, blauwe plekken waar je ze niet verwacht… Wat is jouw taak, wat wordt er van jou verwacht? Waar begint kindermishandeling?Vanaf 1 januari 2019 verandert de wet Kindermishandeling en huiselijk geweld. Elk beroep krijgt een nieuw afwegingskader waar je geacht wordt kennis van te hebben als professional in de kinderopvang. Het is van groot belang dat je op de hoogte bent en blijft van je verantwoordelijkheden en taken. Daarom organiseert Nysa informatieavonden.

Tijdens deze avond behandelen we de volgende punten:

  • Wat is kindermishandeling?
  • Hoe leer je objectief te kijken?
  • Hoe werkt de wettelijk verplichte meldcode?
  • Wat gaat er veranderen?
  • Wat doet Veilig Thuis?
  • Hoe ver gaat je eigen verantwoordelijkheid als gastouder?

Voor deelnemers van Nysa is deze avond gratis toegankelijk.

Normaal entree: € 22,50 inclusief certificaat van deelname.

Locatie

Adres: Valkenburg