4e Bijeenkomst – Signalering kindermishandeling in de gastouderopvang

Datum: 3 oktober 2020, 10:00 - 15:00 uur
GEANNULLEERD WEGENS COVID-19
Als gastouder hoor en zie je veel rondom de kinderen die je opvangt. Je bent nauw betrokken bij hun opvoeding en het gezinsleven. Je ziet de ouders en/of andere verzorgers wekelijks. Jij hebt voor dit mooie beroep gekozen omdat je van kinderen houdt en je ze goed wil laten ontwikkelen en groeien. Maar wat nu wanneer je ineens een onderbuikgevoel krijgt of wanneer je zorgelijke signalen opvangt?
Je kent het wel, opvallend gedrag, anders dan anders, blauwe plekken bij het kind waar je ze niet verwacht…
Wat is jouw taak, wat wordt er van jou verwacht? Waar begint kindermishandeling?
Met de ‘SignalenWijzer trainingsspel kindermishandeling’ gaan we aan de slag om onze kennis te peilen en verder te ontwikkelen.
We zullen het afwegingskader met elkaar bespreken en ook de positie van de gastouder in het Stappenplan.
Het is van groot belang dat je op de hoogte bent en blijft van je verantwoordelijkheden en taken. Daarom organiseert Nysa bijeenkomsten voor alle gastouders in Nederland, we behandelen de volgende punten:
Voor deelnemers van Nysa is deze bijeenkomst (dagdeel) gratis toegankelijk.
Deelname voor niet-leden: € 49,50.
Certificaat van deelname na afloop.
Meld je aan door een mail te sturen naar: secretariaat@stichtingnysa.nl

Adres: Amersfoort