Klacht/advies Mijn Nysa

03-05-2021 Zelftesten voor de gastouderopvang

Afgelopen periode hebben wij regelmatig overleg gevoerd met de Directie Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Wij zijn dan ook zeer verheugd om mede te delen dat SZW besloten heeft dat ook de gastouderopvang gaat beschikken over de preventieve zelftesten.

Vanaf 10 mei as. ontvangt iedere gastouder, op het woonadres (ook de gastouder aan huis), één set met zelftesten. Middels deze zelftesten kan iedere gastouder, tot aan de zomer, twee keer per week preventief een zelftest doen. Zo wordt een eventuele besmetting vroegtijdig gesignaleerd en kunnen meerdere besmettingen snel worden voorkomen.

Deze zelftesten komen NIET in de plaats van de normale PCR-test bij de GGD. Bij klachten of bij bron- en contactonderzoek van de GGD blijft de regel: Laat je, met voorrang, testen bij de GGD teststraat.

Je kan zelf beslissen of je hier gebruik van wil maken (er is geen verplichting). Mocht je er geen gebruik van willen maken, stuur dan uiterlijk 7 mei as. voor 12.00 uur een mail met hierin je LRK-nummer en je naam naar afmeldenzelftesten@minszw.nl.

De voorraad zelftesten is beperkt. Wil je er geen gebruik van maken, meld je dan af!

Op deze wijze kunnen andere gastouders eerder gebruik maken van deze mogelijkheid.

Download de brief van de Directie Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken hier.